Trivselregler

När du använder ridhuset räcker det att tända mittenljuset om det gäller vanlig ridning, är det hoppträning är det givetvis ok att tända upp hela ridhuset. Glöm ej att släcka efter dig, det är många kvällar som Lotta och Govert får åka ner och släcka efter er. När du släcker belysning glöder lampan fortfarande, så det är lätt att tro att lampan inte släcktes och du trycker igen. Det tar ett tag innan lampan tänds igen och då har du redan lämnat ridhuset.

Ridhuset är bokat för träningar alla tisdags- och onsdagskvällar och alla söndagsförmiddagar. Var tredje fredag är det träning för islandshästar. Kontrollera alltid under kalendern så att det inte är bokat eller upptaget. All annan tid är till för klubbens medlemmar som löst ridhuskort eller har ridhusandel. Ingen får nekas att komma in för att man håller på med något särskilt! Alla samsas om utrymmet.

”Fri tid i ridhuset” onsdagar är vigt för hoppning och är ok att lämna hinder kvar i ridhuset om man har förvissat sig om att det är hoppträning på kvällen. Tisdagar gäller samma förutsättningar för dressyr.

• Använd godkänd hjälm vid all ridning
  • Förvarna innan du öppnar porten till ridhuset
  • Sitt av hästen eller låt någon hålla den om du behöver ta av jacka, överdrag, täcke etc.
  • Högerregeln gäller vid möte
  • Skritt och halt sker alltid innanför spåret
  • Longering och hoppning får endast ske i samråd med övriga ryttare som är inne i ridhuset och med dem som är på väg in till ridhuset.
  • Om någon vill bygga hel hoppbana kan det vara lämpligt att hyra ridhuset en timme. Man måste vara ute i god tid så det annonseras på hemsidan att anläggningen är upptagen.
  • Var glad och visa hänsyn mot både hästar och ryttare
  • Mocka efter avslutat pass - inne, ute och i stallet om du nyttjat det
  • All ridning sker under tystnad
  • Det är ok att ta med egen instruktör, men endast så att man inte stör övriga ridande. Man får inte blockera halva ridhuset med sin ridning pga. lektion.
  • Naturligtvis har vi rökfri anläggning!
Uppdaterad: 05 DEC 2016 15:07
Skribent: Anette Alexandersson