Årsmöte med klinic

2018-01-11 17:42
Boka redan nu ! Årsmöte för Hjo Hästsportklubb 25 Februari kl 15:00 i ridhuset/munkerian. På årsmötet sker de sedvanliga årsmötesförhandlingarna och gemensam fika. Klubben bjuder även på en klinic med veterinär Annelie Hellström.
  • Uppdaterad: 2018-01-16 10:27

Annelie, veterinär sedan 13 år och bosatt i Hjo. I 10 år arbetade hon med akutsjukvård, sedan har hon helt inriktat sig på förebyggande hälsovård. Framförallt är hon intresserad av hälsosam biomekanik och muskulära problem och spänningar. "Skador och rörelsestörningar behöver ses ur ett större perspektiv".

För att förebygga felbelastningar av leder, senor och ligament, som i förlängningen kan ge inflammationer och hältor vill Annelie sprida kunskap om hästens hälsosamma hållning och rörelsemönster. Hon pratar om hur man kan lära sig att se om hästen inte rör sig på ett hälsosamt sätt. Hon pratar även om hur man kan träna sin häst från marken för att återställa och befästa en hälsosam hållning.

I grunden är hon ryttare med en stor kärlek till hästar, har alltid varit intresserad av lösgjordhet hos hästen. Med hjälp av sin metod att rakrikta och lösgöra hästar från marken i kombination med lösgörande massage kan hon hjälpa hästar och ponnies till en hälsosammare och smidigare kropp.

Annelie har nu satt ihop en tjänst där hon gör en rörelse- och kroppsanalys av din häst eller ponny för att kartlägga rörelsemönstret från marken samt för att lokalisera spänningar i kroppen som påverkar rörelse och hållning.

På årsmötet kommer Anneli att hålla en clinic om sitt förebyggande arbete samt erbjuda en förenklad rörelse- och kroppsanalys av två hästar/ponniesar i ridhuset.
Anmäl intresse för din häst/ponny till Frida Ansgariusson eller via facebook.

Skribent: Karin Steen