Munkebo Ridanläggning

Under fliken träning och kalender ser du vilka dagar ridhuset är bokat.

När du använder ridhuset räcker det att tända mittenljuset om det gäller vanlig ridning, är det hoppträning är det givetvis ok att tända upp hela ridhuset. Glöm ej att släcka efter dig, det är många kvällar som Lotta och Govert får åka ner och släcka efter er. När du släcker belysning glöder lampan fortfarande, så det är lätt att tro att lampan inte släcktes och du trycker igen. Det tar ett tag innan lampan tänds igen och då har du redan lämnat ridhuset.

Ridhuset är bokat för träningar alla tisdags- och onsdagskvällar och alla söndagsförmiddagar. Var tredje fredag är det träning för islandshästar. Kontrollera alltid under kalendern så att det inte är bokat eller upptaget. All annan tid är till för klubbens medlemmar som löst ridhuskort eller har ridhusandel. Ingen får nekas att komma in för att man håller på med något särskilt! Alla samsas om utrymmet.

”Fri tid i ridhuset” onsdagar är vigt för hoppning och är ok att lämna hinder kvar i ridhuset om man har förvissat sig om att det är hoppträning på kvällen. Tisdagar gäller samma förutsättningar för dressyr.-

-      Använd godkänd hjälm

-      Förvarna innan du öppnar porten till ridhuset

-      Varna övriga om din häst har tendens att sparka mot andra hästar

-      Högerregeln gäller vid möte

-      Skritt och halt sker alltid innanför spåret

-      2 hinder (en oxer och ett rättuppstående hinder) får stå framme

-      Longering och hoppning sker under samförstånd. Hoppning är tillåtet även andra dagar utöver onsdagar samt söndagar (kl 18-20) förutsatt att det ske i samförstånd med de andra ryttarna. Den som redan är i ridhuset ska ges möjlighet att avsluta sin aktivitet.

Om någon vill bygga en hel hoppbana kan det vara lämpligt att hyra ridhuset en timma (och då måste man vara ute i god tid).

-      Mocka efter avslutat pass (såväl ute som inne och på parkeringen)

-      Det är ok att ta med egen instruktör, men endast så att man inte stör de andra ridande. Man får inte blockera halva ridhuset med sin ridning p g a lektion

-      Vi har en Rökfri anläggning

-      Var glad och visa hänsyn mot både hästar och ryttare 😊